Kell-e még egy kedvenc a házba?

Mielőtt beszerezne egy újabb házi kedvencet, legyen az kutya vagy cica, tegye fel magának a kérdést, miért akar még egy négylábút? A két állat nem természetszerűen jár ugyanannyi munkával vagy gonddal, mint egy. A második állat is kér az idejéből, energiájából és bizony többletköltséget is generál.

Sokan, akiknek nincs elég idejük kedvencükre, azt gondolják, hogy ha beszerez még egyet, ketten jobban ellesznek. Amennyiben úgy gondolja, egy másodi állat a megoldás az első magányosságára, unalmára és viselkedési problémáira, gondolja át. Arra sincs ideje, hogy egy cicával foglalkozzon, hogy lenne ideje egy másodikra is? A végeredmény nem lesz más, mint két unatkozó és kedvetlen cica egy helyett.

Lehet, hogy átgondolta, és úgy dönt, van ideje, türelme és pénze még egy kedvencre. Nos, vizsgálja meg cicája vágyait is. Vágyik és szüksége van társaságra, vagy imád „egyke” lenni? A macskák természete igencsak territoriális. Különösen a lakásban tartott cicák kifejezetten nehezen viselik, ha a területüket fenyegetve érzik. Hacsak nem együtt nőtt fel egy másik állattal, amellyel együtt szocializálódott, nem fogja azonnal elfogadni és jobban ellesz magában.

Milyen a cica természete, temperamentuma? Örül az idegeneknek vagy napokra elbújik előlük? Vannak macskák, melyek már attól stresszesek lesznek, ha új bútor kerül a házba. Ha az ön macskája ilyen, komolyan gondolja át terveit.

Ajánlott cikkek