A megfelelő szállítódoboz kiválasztása

A megfelelő szállítódoboz kiválasztása

Szállítódobozok és táskák garmadája található a különféle kisállat felszereléseket árusító helyeken. A választás legfontosabb szempontja, hogy milyen fajtájú és karakterű cicának szeretne választani. Lehet, hogy elég egy piha-puha és dizájnos táska, de lehet, hogy kell a stabilabb doboz.

Ha a cica akaratos kis lény, akkor keressen olyan szállítót, amelynek több ajtaja is van. Ellenkezés esetén könnyebb a tetején levő nyíláson át betuszkolni a dobozba, mint az elülső ajtón keresztül. 

A kaparómániás macskának csak kemény műanyagból készült dobozt válasszon, a puha textil garantáltan nem praktikus megoldás. Ügyeljen arra, hogy a doboz  vagy táska mérete megfelelő legyen, azaz a cica fel tudjon állni, ki tudjon nyújtózni és meg tudjon fordulni benne.

Nem mellékes szempont a szállító tisztítása sem, különösen fontos szempont ez, ha a macska hajlamos a rosszullétre az utazás során. Egyes szállítódobozokban kiemelhető aljzat van a könnyebb tisztítás miatt. A műanyag dobozok egyszerűen lemoshatók és fertőtleníthetők. Amennyiben textil szállítótáskát választ, figyeljen a tisztítási szabályok betartására, ellenkező esetben a táska sérülhet és már nem lesz sem kényelmes, sem biztonságos az állat számára.

A megfelelő méret

Mint említettük, alapvető szempont a méret kiválasztásának, hogy az állat fel tudjon állni, ki tudjon nyújtózni és meg tudjon fordulni benne. Ha hosszabb utakra is készülnek, mint az állatorvos, vagy a cicakozmetikus, akkor érdemes olyat keresni, amelyben rögzíteni tudja a vizes és az etető tálkát. Amennyiben nem talál ilyet, akkor válasszon egy kicsit nagyobb méretet, hogy a cica mellett a tálka is elférjen.

Varázsolja kellemes kuckóvá

A legrosszabb, amit tehet, hogy csak a cica orvoshoz szállítására használja a dobozt. Ezzel csak azt éri el, hogy kedvence azonnal elrohan és elbújik, amint meglátja a dobozt. Előzze meg ezt azzal, hogy pozitív dolgokkal köti össze a dobozt, Tegyen bele jutalomfalatkákat, játékokat, vagy akár a cica kedvenc takaróját, és hagyja, hogy otthon is bármikor belebújjon. Ha kellemes és biztonságos helynek érzi, nem lesz gond a későbbiekben sem.

Ajánlott cikkek