Rágójátékok

A rágás teljesen természetes viselkedés. A fogzó kölykök számára nagyon fontos a rágás az íny kellemetlen feszülése, viszketése miatt. Ráadásul a kutyák a szájukkal is „felfedeznek”. Később a kutya az unalomra és a magányra és rágással reagál, általában a bútorok, cipők és zoknik látják ennek kárát.

A megelőzés egyik módja, ha elegendő és megfelelő rágható játéka van az ebnek. A sok játék, a nagy választék garancia lehet arra, hogy az eb nem fogja a cipőket, bútorokat és egyéb használati tárgyakat rágcsálni.

A nyersbőr és egyéb csontok segítenek a foglerakódások eltüntetésében és jó elfoglaltságot is nyújt rágásuk. Ám ezeket a csontokat célszerű felügyelet alatt odaadni az állatnak, mert a lerágott darabok lenyelése fulladást is okozhat. A kemény csontok szintén segítenek a foglepedék eltávolításában, ráadásul nehezen kopnak el.

Nagy választékban kaphatók a kemény, csontformájú nylon variációk, akár ízesített, akár íz nélküli változatban is. Nagyon hasznosak a kemény műanyag rágójátékok is, sőt, van olyan is, melynek göröngyös felülete nem csak a lepedéket távolítja el a fogakról, de masszírozza is az ínyt játék közben.

Ajánlott cikkek