Menjünk kiállításra!

Végre kisilabizálta a gazdi, mi mit jelent, és milyen kiállítások vannak. Kitalálta, hová szeretné elvinni a kedvencét. Van egy rossz hírünk: igen kevés olyan kiállítás van, ahová csak úgy be lehet esni a kutyával, ha éppen jó az idő, és úgy döntünk, ma ez jó programnak tűnik.

Minden kutyakiállításra előzetesen kell nevezni, a kiállítás fajtájától függően 4-8 héttel annak megrendezése előtt. A nevezéshez el kell küldeni a kitöltött nevezési lapot, melyet a rendező szervek biztosítanak az érdeklődőknek, és csatolni kell mellé egy fénymásolatot a kutya származási lapjáról, valamint a nevezési díj befizetését igazoló csekkszelvényről, vagy banki átutalási bizonylatról. A kiállításokra a nevezési díj általában a MEOE valamely klubjának tagjai számára olcsóbbak, a tagsági viszonyt azonban igazolni kell, ezért célszerű a tagsági igazolvány másolatát is mellékelni.

Azok a kutyák, akik már elérték a champion címet, akár hazánkban, akár más országban, rendelkeznek champion bizonyítvánnyal. Ezeknek a kutyáknak külön osztályt indítanak a kiállításokon, de az ebbe történő nevezés előfeltétele, hogy a bizonyítványról készült másolatot a nevezéssel egyidőben elküldjék.

A rendező szervek általában visszaigazolást küldenek arról, hogy a nevezést elfogadták, és ezen a papíron feltüntetik a fontos információkat is, mint a pontos helyszín, a rendezvény kezdetének időpontja, stb.

 

Ajánlott cikkek