Kutyapanzió

Előfordulhat, hogy el kell utaznia és nem tudja magával vinni kedvencét, esetleg kórházba kerül és nincs, aki gondoskodjon a kutyáról vagy egyszerűen csak „hiányos” az állat szocializációja. Az ilyen esetekre jó megoldás a kutyapanzió.

Persze minden gazda jobban örül, ha egy családtag vagy barát vigyáz kedvencére. Egy ilyen személy mindig jobban ismeri az állatot, esélyesen már találkoztak jó pár alkalommal, ismerik és tán kedvelik is egymást.

A sokk, amit a szeretett gazdi elutazása, távolléte okoz, sokkal könnyebben és gyorsabban enyhül, ha az állat ismerős arcot lát maga körül.

Persze így sem tökéletes az élet, hiszen a nap nagy részét magányosan tölti, nincs otthon a falkavezér. De legalább érkezik valaki, aki megsimogatja, kedvesen szól, szeretgeti, megeteti, és tán játszik is vele egy kicsit.

Ám ha nincs senki, aki el tudná vállalni a kutya- vagy macskagondozó szerepét, akkor bizony marad a panzió.

A panzióban történő elhelyezéshez szükséges, hogy a kutyának minden oltása meglegyen, de célszerű elhelyezése előtt a kennel köhögés ellen oltást is beadatni, ha korábban nem kapta meg.

Először mindig a gazdának kell megnéznie, hová is kerül a kutya. Mennyire higiénikus is jól szellőző, van-e elég hely a kutya számára és biztosított-e az elegendő mozgás. Érdeklődjön, a kutya saját párnáját, játékait, tálkáit viheti-e és tudják-e biztosítani számára a megszokott eledelt, szükség esetén pedig az állatorvosi felügyeletet.

Az elhelyezés ára sok mindentől függ, ezt a tények és kívánságok ismeretében, valamint a panzióban eltölteni kívánt idő függvényében határozzák meg.

Ajánlott cikkek