9 veszélyes macska-búvóhely

A cicák szeretnek elbújni, erre néha a legképtelenebb helyeket találják meg. Nemrégiben egyik macskánk a mikrohullámú sütőből került elő, melynek ajtaját tisztítás után véletlenül nyitva hagytam. Ez még szerencsés hely és helyzet volt, de vannak ennél sokkal veszélyesebb búvóhelyek is.

  1. Autó – a cicák előszeretettel bújnak az autók alá. Indulás előtt mindig nézze meg, nem bújt-e a kerék mögé a macska.
     
  2. Mosogatógép – bármilyen hihetetlen, itt is szeretnek pihengetni. Mielőtt elindítaná a programot, kukucskáljon a gépbe.
     
  3. Mosógép – sose hagyja nyitva az ajtaját, a cicák szeretnek a ruhák közé befészkelni. Bekapcsolás előtt ellenőrizze a gépet.
     
  4. Tűzhely – a tűz meggyújtása után ne csukja be azonnal az ajtót, előbb ellenőrizze, nem bújt-e bele a cica.
     
  5. Kartondobozok – minden macska imádja a dobozokat. Amint egyet meglátnak, belefészkelnek. Mielőtt kidobná, ellenőrizze.
     
  6. Szerszámos ládák – akármilyen hihetetlen, a sok kis csavar és csavarhúzó között is képesek a cicák nyugodt és kényelmes helyet találni.
     
  7. Hangszertokok – a kényelmes, puha bélés vonzza a pihenésre vágyó cicát.
     
  8. Sporttáska, bőrönd – ha nem használja, zárja le vagy zipzárazza be. Így ruhái nem lesznek tele szőrrel, és induláskor nem lesz „potyautas” a csomagban.
     
  9. Fiókok, szekrények – a véletlenül nyitva hagyott fiókok és szekrényajtók vonzzák a macskákat. Tolja a helyére vagy csukja be az ajtót, különben garantáltan szőrös lesz minden holmija.

Ajánlott cikkek