9 veszélyes macska-búvóhely

A cicák szeretnek elbújni, erre néha a legképtelenebb helyeket találják meg. Nemrégiben egyik macskánk a mikrohullámú sütőből került elő, melynek ajtaját tisztítás után véletlenül nyitva hagytam. Ez még szerencsés hely és helyzet volt, de vannak ennél sokkal veszélyesebb búvóhelyek is.

 1. Autó – a cicák előszeretettel bújnak az autók alá. Indulás előtt mindig nézze meg, nem bújt-e a kerék mögé a macska.
   
 2. Mosogatógép – bármilyen hihetetlen, itt is szeretnek pihengetni. Mielőtt elindítaná a programot, kukucskáljon a gépbe.
   
 3. Mosógép – sose hagyja nyitva az ajtaját, a cicák szeretnek a ruhák közé befészkelni. Bekapcsolás előtt ellenőrizze a gépet.
   
 4. Tűzhely – a tűz meggyújtása után ne csukja be azonnal az ajtót, előbb ellenőrizze, nem bújt-e bele a cica.
   
 5. Kartondobozok – minden macska imádja a dobozokat. Amint egyet meglátnak, belefészkelnek. Mielőtt kidobná, ellenőrizze.
   
 6. Szerszámos ládák – akármilyen hihetetlen, a sok kis csavar és csavarhúzó között is képesek a cicák nyugodt és kényelmes helyet találni.
   
 7. Hangszertokok – a kényelmes, puha bélés vonzza a pihenésre vágyó cicát.
   
 8. Sporttáska, bőrönd – ha nem használja, zárja le vagy zipzárazza be. Így ruhái nem lesznek tele szőrrel, és induláskor nem lesz „potyautas” a csomagban.
   
 9. Fiókok, szekrények – a véletlenül nyitva hagyott fiókok és szekrényajtók vonzzák a macskákat. Tolja a helyére vagy csukja be az ajtót, különben garantáltan szőrös lesz minden holmija.

Ajánlott cikkek