Párna vs. kutyaágy

Most komolyan: ágy kell a kutyának, vagy elegendő egy takaró, vagy éppenséggel egy párna? Nem mindegy, min fekszik az eb? Hát nem! Ők is szeretnek kényelmesen aludni, nyugodtam pihenni, ráadásul az ízületek, csontok védelme érdekében kell is a puha, meleget adó vacok. Ezen túlmenően mindegy, hogy a gazdi éppen milyen alkalmatosságot tart szépnek az otthonában, vagy éppen hogyan szeretne, milyen felvőhellyel a kedvében járni ebének.

A jó kutyapárna puha és nem összegyűrhető. Illeszkedik a fekvőhelybe, legyen az bármilyen anyagból, azaz sem nem nagyobb, sem nem kisebb, mint a szilárd fekvőhely. Kutyafekhelyek olcsón kaphatók, de a jó párnára érdemes többet áldozni.

Vannak párnák, melyek lapszivacsból készülnek, ezt vonják be textillel. Érdemes odafigyelni a varrásra, hiszen ha a szivacs csak bele van húzva az anyagba, de nem kivehető és letűzve sincs, mosás közben könnyen elfordul és már közel sem dísze a kutyaágynak.

Darabolt szivaccsal töltött párnák esetében is ügyelni kell a varrás erősségére, mert nincs annál bosszantóbb, mint a mosógépből szedegetni a szivacsdarabkákat.

Tehát: mosás! A textil párnákban az a jó, hogy moshatók. Ahogy a saját ágyneműnket is cseréljük és mossuk, úgy a kutyáét is kell. Mindez az eb és a családtagok egészségének és a higiénia megőrzésének érdekében elengedhetetlen. A kérdőjelek akkor bukkannak fel a fejekben, amikor nem szárad elég gyorsan az anyag, a kutya pedig keresi a helyét, esetleg értetlenkedve szemléli a kutyaágy csupaszságát. Éppen ezért érdemes legalább két párnát venni, hogy lehessen cserélgetni, amikor eljön a mosás ideje.

2 in 1

Mint említettük, a választék határtalan. Igen praktikus megoldás a kutyakosár formájú, de textilből készült kutyafekhelyek. Ovális vagy kerek, alacsonyabb vagy magasabb peremmel – pont olyanok, mint a szép gyékény vagy műanyag kutyaágyak.

Ezeket a kutyafekhelyeket is különféle színben, formában, méretben lehet találni, általában eleve a párnával együtt kínálják. Bár gyakran ajánlják, hogy a párnából érdemes rögtön kettőt beszerezni, el kell gondolkodni azon, hogy a „váz” sem szárad mindig olyan gyorsan, ahogyan szeretnénk. Mivel ez a fajta fekvőhely sem kerül túl sokba, érdemes egy tartalékot is idővel beszerezni.

Ajánlott cikkek