Házilag készített cicajátékok

A játék nem csak azért jó, mert a cica nem tud elhízni, de fejleszti és erősíti izomzatát is. Ám a macskák sok játékot „kivégeznek” az intenzív elfoglaltság során, gyakran ráunnak korábban kedvelt játékaikra, ezért időnként cserélgetni kell őket.

A játékok azonban eléggé drágák, a szükséges mennyiség és minőség nem éppen pénztárcakímélő. Hacsak….. Néhány egyszerű, olcsó, otthon készíthető játékkal kiegészítheti a kollekció és higgye el, a cica legalább annyira élvezni fogja ezeket is, mint a méregdrágán vásárolt darabokat.

Papírlabda. Nem kell hozzá más, csak egy darabka papír. Gyűrje gombóccá és dobja el a cicának. Célszerűen tiszta fehér papírt használjon, mert az újságokon található vegyszermaradványok nem éppen egészségesek az állat számára.

Tollak. A kereskedésekben méregdrágán lehet tollas játékokat vásárolni, pedig ezek otthon is egyszerűen elkészíthetők. A hobbiboltokban különféle méretű és színű tollak kaphatók, ezeket egy csepp ragasztóval vagy cérnával rá tudja erősíteni egy, a kertben vagy parkban talált faág végére és kész is a vonzó cicajáték.

Ping-pong labda. Ez a filléres játék órákra képes lekötni a macska figyelmét. Nagyszerűen gurul, lehet üldözni a lakásban és csak arra kell figyelni, hogy amikor megreped, azonnal kicserélje, nehogy a letöredező éles darabokat az állat lenyelje.

Papírzacskók és dobozok. A cicák imádnak mindenbe belemászni, így egy nagyobb papírzacskó vagy kartondoboz még akkor is nagyszerű játék, ha a gazdának ez kevéssé izgalmas vagy vonzó alternatíva. Nagyon ügyelni kell arra, hogy soha ne műanyag zacskóval játsszon a cica, mert könnyen megfulladhat. A játékként biztosított doboz legyen elég nagy ahhoz, hogy az állat meg tudjon benne fordulni, így biztos nem fog beleszorulni.

Mindig ügyeljen arra, hogy akár vásárolja, akár készíti a játékot, ne legyenek azon olyan kicsi részek, amelyeket a cica lenyelhet. Tehát ha házilag készít neki játékegeret, ne varrjon rá szemeket, hacsak nem hímzi rá, és a farkinca sem biztonságos, mert az ügyes kis állat pillanatok alatt lerághatja.

A házilag készített játékokkal nagyon sok pénzt tud spórolni, de mindig figyeljen arra, mit kedvel a cica.

Ajánlott cikkek