A hét legérdekesebb macska a világon

A gazdi számára saját cicája a legszebb, legokosabb és legérdekesebb. Szeretnek történeket mesélni kedvenceikről, gyűjtik a fotókat és feljegyeznek minden különleges történést. Vannak azonban olyan esetek, amelyek nyomós okkal kerülnek napvilágra, az újságok címlapjára vagy a Guinness rekordok könyvébe.

1. Bluebell, a nagycsaládos anyamacska

A Dél-Afrikában élő perzsacica, Blubell egyszer 14 kiscicának adott életet. A rekordot nem csak azzal tartja, hogy a legnagyobb almot produkálta, hanem azzal is, hogy mindegyik kismacska életben maradt. ez pedig ekkora alomszámnál ritka.

2. Big Boy, a remete

Mikor 1998-ban a Geroge hurrikán lecsapott a Mississippi állambeli Gulfport-ra, Big Boy, a macska egy nagy tölgy odújába mászott. Három évvel később gazdája azt állította, a macska azóta sem hagyta el a fát. Ott él, alszik, ürít, napi testedzését pedig ágról ágra mászva-ugorva tudja le.

3. Dusty, az ősanya

Még 1952-ben egy Dusty nevű macska átértelmezte az anyai ösztön jelentését. A texasi illetőségű cicáról azt tartják, hogy hosszú élete során összesen több mint 420 kiscicának adott életet, sőt, az utolsó almot 18 évesen szülte meg.

4. Cream Puff, a világ legöregebb macskája

A szintén texasi Cream Puff tartja a valaha élt legöregebb macska rekordját. 37 évét emberévekre átszámolva 165 évesen halt meg.

5. A macskaelegancia győztese: a burma

A burma vagy birman fajta Burma szigetéről származik, ezt a helyet ma Myanmar-nak hívják. Itt a hosszúszőrű cicák a szerzetesek társai voltak. Jellegzetes fehér lábvégeik olyanok, mint a glaszékesztyű. A négy lábon megjelenő fehér kesztyű pedig igen elegáns, arisztokratikus megjelenést kölcsönöz a fajtának. Ezért tartják a világ legelegánsabb fajtájának.

6. Towser, a vérengző gyilkos

A skót illetőségű Towser igazi, vérengző gyilkos volt, hiszen élete 21 évében összesen 28899 egeret ölt meg. Ez átlagban napi négy egeret jelent. A pletykák szerint Towser 1987-es halálát a skót egerek ünnepnappá nyilvánították.

7. Tinker Toy, a világ legkisebb cicája

Annak ellenére, hogy a Tinker Boy nevű kék himalája cica már 1997-ben meghalt, a mai napig tartja elsőségét a világ legkisebb cicájaként. Alig 7 cm volt a magassága és nem volt több 19 cm-nél a hossza. Súlya alig haladta meg a 800 grammot.

Ajánlott cikkek