Mennydörgés és tűzijáték: avagy hogyan könnyítsünk a kutya félelmén

Mennydörgés és tűzijáték: avagy hogyan könnyítsünk a kutya félelmén

Fél a kutya a tűzijátéktól? Ha mennydörög, nyáladzik, reszket, liheg, esetleg bepisil ijedtében? Nos, ha ezen tünetek bármelyikét is észleli, olvasson tovább, hogyan tudja négylábú barátja számára könnyebben elviselhetővé tenni ezeket a zajokat.

Terelje el a figyelmét. Néha minden kutyának le kell küzdenie a félelmét. Próbálja meg elterelni a figyelmét valamilyen érdekes játékkal vagy vonzó falatokkal megtömött csonttal vagy játékszerrel. Jó ötlet lehet, ha egy ínyencségért cserébe valamilyen trükk bemutatására kéri.

„Anyai” nyugalom.

A kereskedelmi forgalomban kaphatók olyan nyugtató termékek, melyek olyan illatanyagot bocsátanak ki, amely a kölykeit gondozó anya feromonjához hasonlatos. Ezek a nyakörvek, spray-k sokkal kíméletesebbek, mint a nyugtató szerek.

Keressen neki egy nyugodt helyet.

Vannak kutyák, amelyek viharban elbújnak, nyugodt helyet keresnek. Ha az ön kutyája ilyen, akkor segítsen neki. Biztosítson neki egy kicsi, sötét helyet, akár egy szekrényrészt, ha viharos napokon ilyen helyekre bújik el.

Csináljon zajt.

Ha el akar menni otthonról a tűzijátékot nézni, vagy előre tudja, hogy vihar lesz, gondoskodjon háttérzajról: kapcsolja be a tévét vagy a rádiót. Függönyözze el az ablakokat, hogy a fények ne jussanak be a lakásba.

Viselkedjen normálisan.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a stresszes kutya dédelgetése és babusgatása nem jó ötlet. Ha a gazda viselkedése eltér a normálistól, a kutya azt gondolja, van miért aggódnia. Éppen ezért amennyire csak lehet, a megszokott módon kell viselkedni a kutyával.

Kérjen segítséget.

Ha úgy tűnik, minden erőfeszítése hiábavaló, akkor kérjen segítséget az állatorvostól. Ő tud adni stressz oldó, nyugtató gyógyszert. Nagyon komoly zaj-félelem esetén elképzelhető, hogy kiképző segítségére is szükség lehet.

Ajánlott cikkek