Keleti kényelem

Valóban kell a kutyának a baldachinos ágy, esetleg emeletes csupacsoda, vagy bőven elég egy párna, egy ócska takaró a sarokban? A kutya ágya része a lakásnak. Elsősorban nem arra kell gondolni, hogy vajon mit szólnak a vendégek hozzá – bár ez sem utolsó szempont -, hanem hogy a család számára a szemnek is kellemes látvány legyen. Eszerint érdemes választani a forma, az anyag és a színvilág tekintetében, legyen a kutya fekhely az első vagy a sokadik darab.

Ma már az elképesztő kutya ágyak, kutya fekhelyek és párnák választéka található, emellett csodaszép kutyabútorok is kaphatók. Kanapék, ágyak, franciaágyak formájára gyártott igazi bútorcsodák, természetesen borsosabb áron, de garantáltan az otthon design-jába illeszkedően választható ki kedvence ideális kutyaágya.

Az ilyen bútor egyértelműen jól nevelt ebnek való igazi luxus kényelem. Az anyagok eltérőek, lehet fa, rönkfa, rattan vagy bőr, mindezek minőségi textillel kombinálva. Érdemes ügyelni arra, hogy a textil levehető és mosható legyen, esetleg egy tartalék beszerzése sem árt a huzatból, csak így lesz a csodaszép darab egyúttal ideális kutyafekhely is.

A box

Az egyik legpraktikusabb eszköz a kutya életében a szállítóbox. Hasznos már a kölyök hazaszállításakor, utazáskor, nyaraláskor, vendégségben, de a kutya nevelésében is. A boksz hasznosságáról egy másik cikkben olvashat, hiszen sokoldalúsága miatt érdemes vele foglalkozni, ám mint fekvő alkalmatosság sem érdektelen.

Sokan a boxot használják kutyaágyként a kutya számára, és általában a négylábúak is kedvelik, mert fedett, így körbeöli őket és védettséget ad. Vissza lehet húzódni bele, mikor az eb magányra vágyik, el lehet benne rejteni a játékokat és a jutalomfalatokat – valódi búvó- és kutya fekhely.

A boksz azonban párna nélkül rideg és hideg, hiszen általában kemény műanyagból készül. Mindenképp kell bele egy méretében illeszkedő, kényelmes párna.

Ajánlott cikkek