Lehetőségek arra, hogy mindig a legjobbat és legkifizetődőbbet kapja állatorvosától

Lehetőségek arra, hogy mindig a legjobbat és legkifizetődőbbet kapja állatorvosától

A vállalkozások egyik leginkább kifizetődőbb formája az állatorvosi praxis. Ennek oka többek között az is, hogy az emberek gyakran szívesebben áldoznak kedvencük egészségére, mint a sajátjukra. Ezzel együtt érdemes odafigyelni, hogy az ember a nem kevés pénzért cserébe azt kapja, amit elvár.

Keressen egy jó állatorvost

Ez így elég egyszerűen hangzik, de tudni kell, hogy az állatorvosok annyit számítanak fel egy-egy oltásért vagy kezelésért, amennyit akarnak. Érdemes hát körülnézni kicsit orvosválasztás előtt, hogy az ár-érték arány az ön igényei szerint legyen.

Nem helyes csak fellapozni a szakmai telefonkönyvet és a lehető legközelebbit választani, sokkal célravezetőbb, ha elbeszélget más kutyatulajdonosokkal, macska gazdikkal, kisállat boltok vásárlóival és meghallgatja véleményüket.

Receptek és gyógyszerek

A legnagyobb kiadást a gyógyszerek jelenthetik. Az állatorvos díjat számít fel az idejéért, a kezelésért, de a gyógyszereket nem feltétlenül a rendelőben kell megvásárolni. Nagyon sokfelé találhatók állatorvosi készítményeket forgalmazó gyógyszertárak, sőt, bizonyos termékek akár az internetről is megrendelhetők.

Legyen alternatíva

Ha valamiért elbizonytalanítja, amit az orvos ajánl, ne féljen mást is megkérdezni. Ez egyébként akár a humán orvoslásban is hasznos lehet, a legjobb eset az, amikor maga az orvos ajánl több alternatívát. A lehetőségek átgondolásával és átbeszélésével nem csak a költségek csökkenthetők, de esetenként a gyógyulás is gyorsabb, biztosabb.

Éljenek egészséges életet

Az a legjobb, ha minél ritkábban kell elmenni az állatorvoshoz.

Megfelelő étrend, elegendő mozgás a kulcs ehhez, gyakran a megoldás a költséges kezelések elkerülésére.

Az optimális táplálkozás biztosítása, kellő figyelem a kutya viselkedésével szemben garantálja a problémák időbeni felismerését, ezáltal az esetleges betegség súlyosabbá válásának és a költséges kezelések elkerülését.

Járjon rendszeresen ellenőrzésekre kedvencével

Ez persze nem azt jelenti, hogy amint tüsszent egyet a kutyus, szaladni kell a dokihoz, azonban évi egy-két alkalommal érdemes megvizsgáltatni az ebet. A betegségek időbeni felismerésével nagyobb problémák, komoly bajok és fájdalmas, költséges kezelések előzhetők meg. Az állatorvosok pontosan tudják, mit kell megvizsgálniuk, de szükségük van a gazda megfigyeléseire is. Egy szimpla vérvétellel temérdek esetleges betegség kizárható, de a kutya szeme is sokat elárul állapotáról. Lehet, hogy az ellenőrzés is pénzbe kerül, de még mindig olcsóbb hosszú távon, mint egy későn felismert, súlyos betegség költséges kezelése.

Mindig legyen őszinte

A legnagyobb hiba, ha a gazda nem mond el mindent, amit tud vagy észlelt a kutyával kapcsolatban. Ha a kutya azért hízott meg, mert sokat adott neki enni, vagy nem mozogtak eleget, őszintén mondja meg. Ha eltitkolja, zsákutcába vezeti az orvost a diagnózis felállításában. Ugyanez vonatkozik a sérülésekre. Balesetek történhetnek, ettől nem lesz rossz gazda, és az állatorvosnak sem dolga ezt megítélni. Ha a kutya azért sántít fájdalmasan, mert véletlenül rálépett a lábára, őszintén mondja meg.

Akkor is legyen őszinte, amikor a doktor a kutya általános állapotáról kérdezi. Mindig nehéz szembesülni a kedvenc állat állapotának romlásával, különösen, ha öreg. Azonban nagyon fontos, hogy az állatorvos minden lehetséges információval rendelkezzen, így tudja csak meghatározni a leghatásosabb kezelést.

Ne érezze magát bűnösnek, ha nem tud minden kiegészítőként ajánlott terméket megvenni

Az állatorvosok szépen profitálnak a táplálék-kiegészítők, kutyatápok eladásából. Ezek beszerzésére vannak más, olcsóbb alternatívák is, keresse mindig a legkifizetődőbbet. Sok esetben olcsóbb, alternatív megoldásokkal is tudja biztosítani azt, amire kedvencének szüksége van.