Eső vagy tűző nap? - 6 ötlet, hogyan kösse le kedvencét a lakásban

Eső vagy tűző nap? - 6 ötlet, hogyan kösse le kedvencét a lakásban

Minden kutyának szüksége van a mozgásra, függetlenül az időjárástól. Ha havazik vagy esik, nem jelenti azt, hogy nem igénylik a mozgás adta mentális és fizikális stimulációt, amit a mozgás ad. Persze extrém időjárási körülmények között, nem lehet ugyanolyan intenzitással dolgozni.

Ha nagyon erősen esik, havazik, vagy éppen rekkenő a hőség, át kell alakítani a programot. Ilyenkor segítséget jelenthet, ha van a tarsolyban néhány ötlet az otthoni unalom-megelőzésre.

  1. Játék + nasi – Ma már szinte mindenhol kaphatók olyan játékok, amelyekbe apró jutalomfalatkákat tud elrejteni. A variációk a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb puzzle játékokig terjednek.
     
  2. Nasivadászat – Ha a kutya jutalomfalatkáit egy vödörbe teszi, nagy az esély rá, hogy negyedórán belül egy falat sem lesz benne. Tegye olyan helyre, helyezze olyan módon, hogy a kutyának vadásznia kelljen rá! Tegye be a dobozába, amíg elrejti a falatot, majd küldje keresésre. Persze ez a játék tanítást igényel, és nem árt a megfelelő parancsszó elsajátítása is. Kezdetben helyezze úgy a falatokat, hogy könnyű legyen rálelni, majd ahogy kedvence fejlődik, nehezítheti a fellelést.
     
  3. Apport – Ez a klasszikus játék nem feltétlenül igényel sok helyet.
     
  4. Kutyabuli – Ha van olyan kutyás barát, akivel szívesen összejárnak, próbálják a találkozókat azokra a napokra szervezni, amikor nem tudnak sétálni menni. A kutyák a nagy játékban garantáltan elfáradnak, a gazdik pedig jót beszélgethetnek.
     
  5. Bújócska – Szálljon be a játékba a család összes tagja. Bújjanak el, és egyikük kezdje el hívni a kutyát. Ha megtalálja a hang gazdáját, jár a jutalom! Kezdődhet előről a játék!
     
  6. Szimatbajnokság – A kutya orra, kiváló szaglása nagyszerű játéklehetőségeket rejt. Keressen néhány műanyag poharat vagy dobozt és csak némelyikük alá rejtsen jutalmat. A kutya feladata megtalálni, hol rejlik a nasi.