60. Dog Hájking Éjszakai Kutyás Túra

60. Dog Hájking Éjszakai Kutyás Túra

2019-05-04 18:30:00 - 2019-05-04 23:00:00

A Dog Hájking szervezésében közkívánatra kerül megrendezésre a Spartacus-ösvény túra, minimális nehezítéssel, ugyanis a távot részben sötétben fogják megtenni. Amennyiben van rá igény, lesz tűzgyújtás a patak mellett és pár pillecuor és virsli megsütése is tervben van.

Pár szó a túráról: „A Visegrádi-hegység egyik legszebb, de kétség kívül legkultikusabb turistaútja az eredetileg vadászoknak kialakított merész vonalvezetésű Spartacus-ösvény, melyet 2015 szeptemberének végén végérvényesen átadnak a kirándulóknak. Megtisztultan, megerősödve, új jelzésekkel, táblákkal felszerelve várja a túrázókat Pilisszentlászló és Visegrád között a látványos, keskeny ösvény. Körtúránk Pilisszentlászló központjából indulva kanyarog végig a Spartacus-ösvényen a Telgárthy-rétig, majd a vadregényes Apát-kúti-völgyön át térünk vissza a bájos faluba.” forrás: http://kirandulastippek.hu/dunakanyar/spartacus-osveny-apat-kuti-volgy

Jelentkezni a doghajking@gmail.com email címünkön lehet. A túrát korlátozott számban tudjuk elindítani, így fontos a mielőbbi jelentkezés és a teljes összeg megküldése.

A túra nehézségi szintje: könnyű éjszakai túra (elemlámpa és fegyelem szükséges egyes szakaszokon)

Túra menete: Pilisszentlászló – Telgárthy-rét – Pilisszentlászló (körtúra kb. 13,5 km)

Szintkülönbség: 290 m

Felszerelés: bakancs/túracipő, réteges öltözet, esőkabát, hátizsák. Kutyáknak póráz és nyakörv/hám.

Szükséges iratok: Érvényes személyigazolvány, kutyáknak érvényes oltásokat igazoló papír. Biztosítást egyénileg kötelező kötni!

Étkezés: Javasolt a túrára folyadékot és némi élelmet hozni, amit akár tűzön is meg lehet sütni.

Találkozó: Szombat este, 18:00-kor Pilisszentlászló községháza.

Kijutás: EGYÉNILEG!!! Budapest - Szentendre (H5-ös hév), Szentendre - Pilisszentlászló (870-es volánbusz). Az eseményhez feltöltjük a menetrendet, illetve "telekocsirendszerbe" is ki tud jutni pár ember a kutyusával.

Árak:
3.500 Ft./fő

A túra időpontjának változtatásának jogát fenntartjuk, mivel ügyelünk a megfelelő időjárási körülményekre! :)

2009 Pilisszentlászló

Web: https://www.facebook.com/events/317641575720122/

2009 ,
Kutyás események