Le tudnak-e égni az állatok?

A kutyák ugyanúgy le tudnak égni, akárcsak mi, emberek. Sőt, vannak olyan területek a testükön, melyek kifejezetten érzékenyek a napra. Azok az ebek, amelyek szeretik a hasukat süttetni a napon, vagy bármely olyan testrészüket, mely szőrrel nem sűrűn fedett, könnyen leéghetnek.

A világos orrú kutyák szintén könnyen leégnek, akárcsak a szőrtelen ebek, melyeknek egész testfelülete veszélyeztetett.

Amennyiben kedvence nagyon szeret napozni, akkor gondoskodnia kell megfelelő napvédelemről. Vannak kifejezetten kutyák számára kifejlesztett napvédő tejek. Nem ajánlott a humán termékek használata, hiszen a kutyák bőrének pH értéke eltér az emberekétől. Ráadásul ha kedvence hajlamos a krémet lenyalogatni, annak egyes összetevői, mint a cink oxid, mérgezőek lehetnek a számára, hasmenést, hányást és akár vérszegénységet is okozva.

Ne felejtse el, hogy a napon sokat tartózkodó kutyát többször is be kell kenni, de a legjobb, ha az erős déli napsütésben nem hagyja kinn kedvencét.

Ne feledkezzen meg arról, hogy a nagy melegben, napsütésben mi, emberek is több folyadékot fogyasztunk. Kutyájának is szüksége van mindig friss vízre, ügyeljen arra, hogy különösen nagy melegben rendszeresen cserélje előtte a vizet.

Ajánlott cikkek